ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΔΕΛΤΑ

Στον πρωθυπουργό παρουσιάστηκε η προμελέτη (masterplan) για για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου, δηλαδή την παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Παλαιού Φαλήρου.

«Το σχέδιο είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της θαλάσσιας σχέσης, την απόκτηση σύγχρονης ταυτότητας και την ανάδειξη της Αθήνας ως ανταγωνιστικού κορυφαίου τουριστικού προορισμού», ανέφερε το υπουργείο Υποδομών, σημειώνοντας ότι  αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη των μελετών που απαιτούνται ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της ανάπλασης, σε περίπου ένα χρόνο.

Στο masterplan περιλαμβάνεται η επίλυση όλων των βασικών προβλημάτων της περιοχής που σχετίζονται με τα υδραυλικά έργα και την αντιπλημμυρική προστασία, την πρόσβαση και τις κυκλοφοριακές εξυπηρετήσεις και ρυθμίσεις, προτάσεις για τον τρόπο χρήσης του πάρκου, καθώς και οι αρχές και κατευθύνσεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, της φυσιογνωμίας του τοπίου, των διαμορφώσεων και της φύτευσης.

Την προμελέτη, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ,  χρηματοδότησε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος είναι ανεξάρτητη από την κατασκευή στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». σημειώνεται ότι το ίδρυμα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 566 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει σχεδιαστεί από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των τελικών αρχιτεκτονικών σχεδίων μέσα στους επόμενους δύο μήνες, την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα τέλη του 2011 και την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου το 2015.

Σχολιάστε το παραπάνω άρθρο

  Refresh Captcha